Gyalogtúrák

Bekecs-tető

Nyárádszentlászlótól mintegy húsz kilométerre, a Bekecs aljában található egy kis zsákfalu, Selye, innen indul hat kilométeres, könnyű gyalogtúránk az 1085 méter magas tetőre. Szép idő esetén szemünk elé tárul a Nyárád és a Küküllő völgye.A Bekecs-tető leírhatatlanul szép kilátást kínál a túrázónak: déli irányban a Déli-Kárpátok csipkézett vonulatát is látni, északi irányban a Görgényi-havasokat. A tetőn a 20. században is még vár romjai voltak láthatók. Csúcsa közelében régen kápolna állott. Jelenleg a környékbeli települések összefogásából új, ökumenikus kápolna épül.


Vármező, Égerfás-tó

Mintegy háromórás gyalogtúra kiinduló pontja a Nyárádszentlászlótól 50 km-re található Vármező, ahonnan erdei úton érjük el a bájos Égerfás-tavat. A tó, amely mintha a Gyilkos-tó kicsinyített mása lenne, könnyen körbesétálható. Vármezőre menet nem hagyhatunk ki két igen jelentős Nyárád menti látványosságot sem. Felkeressük a szomszédos Nyárádszeredát, ahol 1605-ben Bocskai Istvánt Erdély fejedelmévé választották, majd meglátogatjuk a környék egyik legrégebbi egyházi emlékét, a nyárászentmártoni unitárius templomot, amely méltán híres gyönyörű festett fakazettáiról.


Istenszéke-túra

Igazán ínyenceknek való ez a túra, amely a Wass Albert által gyönyörűen megörökített Kelemen-havasok egyik legszebb csúcsára vezet. A  Nyárádszentlászlótól mintegy 60 km-re lévő Galonyáról indulunk, ahonnan terpjáróval vagy tehergépkocsival felvisznek a gyalogtúra kiinduló pontjához. A legelőkön és erdei úton vezető túra végcélja az 1381 méter magas Istenszéke, ahol lenyűgöző látvány tárul a szemünk elé. Legkönnyebben Dédabisztra felől közelíthető meg, az út a csúcsig kb. 4 órát tart, a szintkülönbség 890 m


Kérdése van? Szeretné, ha visszahívnánk?

Írjon nekünk az alábbi űrlap kitöltésével. Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.